Weg met de herfstblues: winterviolen

Als u naar buiten kijkt, krijgt u bijna last van de herfstblues door al die regen. Gelukkig is er één betoverende verschijning in het najaar die ieders humeur opvrolijkt: winterviolen. Deze bloemen brengen kleur en leven naar de koude winterdagen en verdienen daarom alle lof en aandacht. Bij Groencentrum Hoogeveen hebben we enorm veel keuze in kleur en grootte. Stel zelf een winters arrangement samen met allerlei verschillende winterviolen, of maak gebruik van divers wintergroen en andere winterbloeiers. Kom langs in Hoogeveen en bekijk ons najaarsassortiment.

WAT ZIJN WINTERVIOLEN

Winterviolen, ook bekend als viooltjes, zijn sterke bloemen die gedijen in koude weersomstandigheden. Juist in een periode waarin veel planten het moeilijk hebben, stralen deze kleine juweeltjes met hun vrolijke kleuren. Wenninkhof heeft een uitgebreide selectie van winterviolen in allerlei tinten, van zacht lavendel tot vurig rood en alles daartussenin.

Winterviolen - Groencentrum Hoogeveen

LANGUDRIGE BLOEI

Wat deze bloemen extra bijzonder maakt, is hun vermogen om langdurig te bloeien. In tegenstelling tot veel andere winterbloeiers, laten winterviolen hun kopjes niet hangen zodra de vorst zijn intrede doet. Ze trotseren de kou en blijven bloeien, waardoor ze een lichtpuntje zijn in de donkere dagen.

VERSCHILLENDE SOORTEN WINTERVIOLEN

Bij Groencentrum Hoogeveen vindt u niet alleen een diversiteit aan kleuren, maar ook aan soorten. Zo zijn er de traditionele viooltjes met hun karakteristieke hartvormige bloemen, maar ook de prachtige pensée-variëteiten die bekend staan om hun grotere bloemen en bijzondere kleurcombinaties. Voor ieder wat wils, van de klassieke tuinliefhebber tot de avontuurlijke experimenteerder.

Winterviolen - Groencentrum Hoogeveen

GOED VOOR DE BIODIVERSITEIT

Naast hun schoonheid en duurzaamheid, dragen winterviolen ook bij aan de biodiversiteit. Ze trekken verschillende soorten insecten aan, waaronder bijen en vlinders, die op hun beurt weer bijdragen aan een gezonde tuin. Op deze manier creëren winterviolen niet alleen een visueel feest, maar ook een levendige en gezonde omgeving.

WINTERVIOLEN KOPEN IN HOOGEVEEN

In een wereld waarin we soms vergeten stil te staan bij de schoonheid van de natuur, zijn winterviolen bij Groencentrum Hoogeveen een herinnering aan de wonderen die de seizoenen ons bieden. Met hun kleurrijke bloemen en krachtige geest vieren ze het leven, zelfs in de koudste dagen van het jaar. Dus breng een bezoek aan Groencentrum Hoogeveen en laat u betoveren door de magische wereld van winterviolen. U staat versteld van de pracht die zelfs de koudere maanden bieden.

Bekijk openingstijden

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...

De zomer is begonnen! Dit is het perfecte moment om je tuin te laten stralen met al die prachtige kleuren die de natuur voortbrengt. Wie wordt er immers niet vrolijk van een buitenruimte vol stralende tinten? Een goed ontworpen border kan je tuin omtoveren tot een kleurrijk en levendig paradijs waar je de hele zomer van kunt genieten. Maar hoe kies je de juiste k...

Lees meer...