Voorjaarsbollen

We zitten ondertussen alweer in de maand september en dat betekent de ideale plantperiode voor voorjaarsbollen. Voorjaarsbollen kunnen bijvoorbeeld tulpenbollen zijn, narcis bollen of hyacinten bollen. Bij Groencentrum Hoogeveen hebben we een breed assortiment aan verschillende soorten voorjaarsbollen in allerlei variaties. Vraagt u zich af hoe u deze lentebloeiende bloembollen moet planten? Geen zorgen! Groencentrum Hoogeveen heeft een aantal tips die u hierbij kunnen helpen. Heeft u vragen over ons assortiment? Kom dan gezellig langs ons tuincentrum of bel gerust naar: 0528-251380.

Voorjaarsbollen_Groencentrum Hoogeveen

Wanneer plant ik voorjaarsbollen?

In ons groencentrum koopt u een zakje met narcisbollen. Deze stopt u thuis u in uw tuin in de grond! In principe doet u dit gedurende het hele najaar, maar half september is hier de meest ideale periode voor. Bloembollen hebben namelijk goed de tijd nodig om tegen het volgende voorjaar te kunnen bloeien. Als je de bollen bijvoorbeeld begin volgend jaar zou planten, dan zult u eigenlijk nooit bloemen krijgen. U moet dus in het najaar planten, om in het voorjaar bloemen te zien.

Bent u ook benieuwd naar al onze bloembollen en zaden? Neem dan eens een kijkje bij onze producten op de bloembollen en zaden pagina. 

Hoe plant ik voorjaarsbollen?

Heeft u nog een vrij lege border in uw tuin? Dan is het leuk als hier in het voorjaar mooie planten staan. Groencentrum Hoogeveen heeft diverse soorten voorjaarsbloeiers. Wanneer u uw voorjaarsbollen gaat planten kunt u het best op het volgende letten:

  • Stop de bollen twee keer zo diep als de bol zelf.
  • Als de bol in het gat in de grond zit, strooit u hier weer aarde overheen.
  • Het is leuk om verschillende bollen bij elkaar te doen, zodat u in het voorjaar allemaal mooie verschillende bloeiende plantjes heeft.

Wist u dan elke bloembol een groeipunt heeft? Het scherpe puntje dat naar boven gericht is op de bloembol, moet ook naar boven wijzen wanneer u de bloembol in de grond stopt. Hieruit komt namelijk de scheut uit, daaruit gaat de plant groeien. Het platte onderste gedeelte zal de wortel van de plant gaan vormen.

Voorjaarsbollen_Groencentrum Hoogeveen

Voorjaarsbollen kopen in Hoogeveen

Bent u ook van plan om voorjaarsbollen te planten in uw tuin? Dat snappen we helemaal! Hoe leuk is het om in het voorjaar allemaal mooie lentebloeiers in uw tuin te hebben? Van narcissen tot aan hyacinten en van tulpen tot aan de galanthus. U vindt ze allemaal bij Groencentrum Hoogeveen in de provincie Drenthe. Komt u ook gezellig langs ons groencentrum? Bekijk onze openingstijden op de contactpagina. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons tuincentrum!

Bekijk openingstijden