Hoogeveen doet mee aan het NK Tegelwippen. Wipt u mee?

  


Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 wipt heel Holland tegels! Gemeenten strijden tegen elkaar en de gemeente Hoogeveen doet mee! Wie wipt de meeste tegels? Alle inwoners van Nederland kunnen zelf aan de slag met de tegels in hun voor-, achter-, en geveltuin!


Wat moet u doen?

Wip tegels en vervang ze door planten! Doe dit in uw eigen tuin en geef de tegels op dan worden ze bij onze gemeente opgeteld én maakt u kans op mooie prijzen. Doet u mee, dan ontvangt u in ieder geval € 15,- shoptegoed om te besteden in ons tuincentrum! Hoe leuk is dat? 

NK Tegelwippen - Groencentrum Hoogeveen


Wie kan er mee doen?

Iedereen kan meedoen! Zorg wel dat de tegels die je wipt van jezelf zijn. Ga niet zomaar in de openbare ruimte een plein wippen. Heb je geen tuin? Denk eens aan een geveltuin, in veel gemeenten mag je zelf een geveltuin voor je huis aanleggen. Check hiervoor de regelgeving op de website van je gemeente. Ook gemeenten zelf kunnen gewipte tegels doorgeven wanneer ze bijvoorbeeld de openbare ruimte vergroenen. Bedrijven of scholen die hun terrein vergroenen kunnen ook hun gewipte tegels opgeven.

Meedoen

 

 

Hoe groot is een tegel?

Een tegel is 30×30 cm. Alle stenen die kleiner of groter zijn moeten dus worden omgerekend naar dit formaat.

Spelregels

 

 

Waarom is tegels wippen zo belangrijk?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Vervang dus uw (tuin)tegels door groen!

Inspiratie