Stappenplan 'verlichte decoratie ring'

Wat is er nu leuker dan zelf een verlichte decoratie ring maken voor kerst? Haal alles wat u nodig hebt bij Groencentrum Hoogeveen en ga zelf lekker creatief aan de slag. Buiten wordt het steeds vroeger donker, de dagen zijn korter en de temperaturen dalen. Tijd om het in huis gezellig te maken! Met een zelfgemaakte decoratie ring met verlichting geeft u uw gasten een warm welkom. Gebruik kerstlampjes op batterij en maak de leukste kerstcreatie van de straat. Wij leggen u stap voor stap uit hoe u de leukste decoratie ringen maakt.

Stappenplan verlichte decoratie ring

Volg dit makkelijke stappenplan en maak de leukste verlichte decoratie ring voor kerst. 2020.

Stap 1

Aan de slag: leg alles wat u nodig heeft om de ring te decoreren klaar op tafel. Zorg dat u voldoende ruimte hebt. Er zijn verschillende materialen om gebruik van te maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van: hanger dennenappel, Tillandsia (liefst vers), verse Eucalyptus en Eryngium, lint, verlichtingsnoer op batterijen, lijmpistool en binddraad.

Stap 2

Start met het omwikkelen van de ring met verlichting. Kies voor verlichting met een transparant snoer en op batterij. Zo hangt u de ring overal op en heeft u geen gedoe met stekkers en stroompunten. Uw verlichte decoratie ring geeft een prachtig effect, zowel overdag als ‘s avonds wanneer de lampjes branden. Voor deze ring is één snoer kerstverlichting met 50 warmwitte ledlampjes genoeg.

Stappenplan verlichte decoratie ring - Groencentrum Hoogeveen

Stap 3

Breng daarna bijvoorbeeld verse Eucalyptus takken aan op de ring en zet ze vast met behulp van binddraad. Begin direct naast het midden en werk van daaruit dakpansgewijs naar beneden. Bedek de ring met uw gewenste hoeveelheid. Eucalyptus geurt heerlijk en droogt daarna prachtig in. U heeft er dus nog lang profijt van.

Stap 4

Maak uw sfeervolle decoratie ring verder compleet met behulp van Tillandsia, kerstballen, dennenappels en mos. Zet de decoratie vast door middel van een lijmpistool. Maak bijvoorbeeld ook nog gebruik van veren, droogbloemen en nepsneeuw. Hierdoor krijgt het geheel een sprookjesachtig effect.

Stap 5

Bevestig middenin de ring een hanger waaraan u de ring ophangt. Maak bijvoorbeeld een mooie strik van lint en plaats deze op de plek van de hanger, hierdoor bedekt u de hanger en lijkt het alsof uw decoratie ring zweeft.

Inspiratie en voorbeelden

Wij zochten alvast wat inspiratie voor u. Bekijk de volgende voorbeelden en gebruik deze technieken ook tijdens het maken van uw decoratie ring. Wij hebben verschillende soorten verlichting beschikbaar in ons tuincentrum. Wilt u warme ledlampjes of juist gekleurde? Neem uw kind(eren) mee naar ons tuincentrum en laat hen zelf hun decoratie-items uitkiezen. Ga een middag creatief aan de slag en versier uw voordeur, woonkamer of keukendeur met een eigengemaakte creatie.

Inspiratie en voorbeelden decoratie ring - Groencentrum Hoogeveen

Koop benodigdheden bij Groencentrum Hoogeveen

Varieer eindeloos met allerlei decoratie, kersttakken, besjes en droogbloemen. Maak gebruik van verse materialen. Bij Groencentrum Hoogeveen koopt u guirlandes en kersttakken om de mooiste decoratie ringen mee te maken. Wij hebben ook kant-en-klare decoratie ringen voor u. Maak een keuze uit ons met zorg samengestelde assortiment. Gaat u thuis aan de slag? Stuur ons dan een foto van uw creatie. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat. Bezoek ons groencentrum in Hoogeveen. Bekijk onze openingstijden op de contactpagina.

Veel plezier met uw verlichte decoratie ring!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

onkruid

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...