De top vijf van de mooiste eenjarige planten

Hangpetunias

Ga de zomer vrolijk tegemoet en laat je tuin knallen en helemaal tot leven komen met onze top 5 eenjarige planten! Wie wordt er nu niet instant happy van al dat groen? Eenjarige planten zijn ontzettend populair vanwege hun snelle groei, prachtige bloemen en veelzijdigheid. In deze blog nemen we een diepe duik in de wereld van eenjarige planten en delen we waarom ze een geweldige keuze zijn voor elke tuinier. Woon je in de buurt van Hoogeveen? Perfect, dan hoef je niet ver te zoeken want in ons tuincentrum in Hoogeveen vind je een grote verzameling van gezonde en sterke eenjarige planten! Stap vandaag nog binnen!

 

Wat zijn eenjarige planten?

Eenjarige planten zijn planten die in een jaar groeien, bloeien en vervolgens afsterven. In tegenstelling tot vaste planten moeten eenjarige planten elk jaar opnieuw worden geplant. Deze planten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, vormen en maten, en zijn ideaal om elke tuin te verfraaien.

Petunia in tuin Hanging Bogonia's

 

Waarom zou u eenjarige planten kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om eenjarige planten in je tuin te planten of in een bloembak op je balkon of terras. Ten eerste bloeien ze sneller dan andere soorten planten waardoor ze je tuin in een mum van tijd laten knallen met kleur. Hou jij van een snel resultaat? Met onze top 5 verleidelijke eenjarigen versier je niet alleen je tuin in een record tempo maar misschien ook wel die leuke buurman. 

Ten tweede zijn ze ontzettend veelzijdig en kunnen ze worden gebruikt in levendige bloembedden, trendy bloembakken, magische hanging baskets en nog veel meer. Als dat allemaal nog niet genoeg is, zijn ze ook nog eens makkelijk te verzorgen. Overtuigt of twijfel je nog? 

Potterie

 

 


TIP:  Eenjarige planten zijn ook geweldig voor het opvullen van lege plekken in je tuin of voor het maken van kleurrijke bloemperken. Omdat ze slechts één seizoen meegaan, hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud in de wintermaanden. Je kunt elk jaar nieuwe planten kiezen en zo je tuin een nieuwe uitstraling geven. Toch liever vaste planten kopen of graag allebei? 

Vaste planten
 

De top 5 eenjarige planten van groencentrum Hoogeveen 

Er zijn talloze eenjarige planten elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Dit is onze top 5: 

  1. Petunia's: deze planten zijn bekend om hun opvallende kleuren en lange bloeiperiode. Ze zijn perfect voor het opfleuren van bloembakken en hanging baskets.
  2. Begonia's: deze planten zijn er in vele vormen en maten, en zijn geweldig voor het toevoegen van kleur aan uw tuin.
  3. Zinnia's: deze planten bloeien in een breed scala aan kleuren en zijn perfect voor het creëren van kleurrijke bloembedden.
  4. Lobelia's: deze planten worden vaak gebruikt voor het opvullen van ruimtes in hanging baskets en bloembakken, maar kunnen ook worden gebruikt in borders.
  5. Afrikaantjes: deze planten hebben een lange bloeiperiode en zijn perfect voor het bestrijden van ongedierte in uw tuin.

Geef je je tuin liever een unieke en tropische uitstraling? Dan raden wij aan om eens naar de Lantana te kijken. Deze planten hebben heldere kleuren en trekken veel vlinders aan. Ze zijn perfect voor het opvullen van lege plekken in je border of als een kleurrijke toevoeging aan je terras.

Lantana, vlinder, eenjarige planten


Verzorging van eenjarige planten

Eenjarige planten zijn makkelijk te verzorgen, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven en goed groeien. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je jouw eenjarige planten regelmatig water geeft en bemest om ervoor te zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen krijgen. Daarnaast is het belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen.

Grond- en meststoffen

 

Welke eenjarige planten zijn geschikt voor jouw tuin?

Bij ons groencentrum in Hoogeveen hebben we een uitgebreid assortiment aan eenjarige planten. Of je nu op zoek bent naar kleurrijke bloemen voor in je bloembedden, hangende planten voor in je hanging baskets of bodembedekkers voor in je rotstuin, wij hebben het allemaal. Niet helemaal zeker wat past in jouw tuin? Vraag het gerust aan onze medewerkers. Spring binnen of neem telefonisch contact op of stuur ons een e-mail

Openingstijden

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
tuintips

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...