Tover je tuin om in een sprookjesachtige oase met vaste planten!

Tover je tuin om in een sprookjesachtige oase met vaste planten!

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in vaste planten! Vaste planten zijn een geweldige manier om kleur en leven in je tuin te brengen, ongeacht of je een kleine stadstuin of een grote landelijke tuin hebt. In deze blog duiken we dieper in de wondere wereld van vaste planten en ontdekken we enkele van de meest populaire en intrigerende soorten. In ons tuincentrum in Hoogeveen hebben wij een breed scala aan vaste planten beschikbaar. Kom langs en bekijk ons aromatische en kleurrijke assortiment aan vaste planten, een waar feest voor al je zintuigen! 
 

Wat zijn vaste planten? 

Maar voor we verder gaan, wat zijn vaste planten nu precies? Vaste planten zijn planten waar je jarenlang plezier van hebt. Nog meer goed nieuws; ze zijn gemakkelijk te kweken en bestaan in vele soorten en maten, van de bescheiden kruipende Phlox tot de weelderige Pioenrozen.


Welke soorten vaste planten zijn er? 

 • Bodembedekkers:
  Veel soorten vaste planten zijn geschikt als bodembedekkers omdat ze een dichte groeiwijze hebben. Bovendien gaan ze onkruid tegen, houden ze de bodem vochtig en voorkomen ze bodemerosie. Voorbeelden hiervan zijn geraniums en vergeet-me-nietjes.
 • Borderplanten:
  Borderplanten steken mooi af en vormen een blikvanger in elke tuin. Naast hun frisse uiterlijk zijn het ook de perfecte planten om je tuin in te delen. Accentueer bijvoorbeeld beide kanten van je tuinpad met deze natuurlijke schoonheden. Hun heerlijke aroma verwelkomt je bij elk tuinbezoek. Voorbeelden zijn zonnehoed en kattenkruid.
 • Schaduwplanten:
  Zoals de naam al doet vermoeden, groeien deze planten goed in de schaduw. Heb je een schaduwrijke tuin? Dan zijn dit de ideale planten voor jou! Voorbeelden hiervan zijn de monnikskap en elfenbloem.
 • Klimplanten:
  Klimop en Passiflora zijn de bekendste klimplanten. Fleur een lelijke muur op met klimplanten zoals klimop en Passiflora. Laat de natuur zijn gang gaan en transformeer die kale muur naar een verticale tuin.
 • Siergrassen:
  Grassoorten met een unieke uitstraling die volledig tot hun recht komen in elke tuin. Geef je schutting een tropische uitstraling door siergrassen te planten. Siergrassen werken ook als beschermingsoord voor de dieren in de tuin tijdens de winter. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens effectief.

Deze vijf planten zijn natuurlijk ook goed te houden in een bloempot op het balkon of in de tuin. Bekijk zeker onze duurzame en trendy potterie collectie. Want een mooie plant moet natuurlijk wel in een mooie pot, toch? 


Vaste planten

 

Siergras in tuin Lavendel in tuin, vaste plantenHoe verzorg je je vaste planten? 

Het verzorgen van vaste planten is relatief eenvoudig, maar het is wel belangrijk om te weten wat je doet. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de planten regelmatig water te geven en de bodem te bemesten. Ook het snoeien van de planten is belangrijk om de groei en bloei te stimuleren. Daarnaast is het belangrijk om de planten te beschermen tegen vorst in de winter.

Weet je niet goed welke mest je nodig hebt? Maak je niet ongerust want onze enthousiaste en deskundige medewerkers adviseren je graag. Wij hebben verschillende soorten mest-en grondstoffen die ervoor zorgen dat je buurman groen ziet van jaloezie wanneer hij naar jouw tuin kijkt! Planten hebben meststof nodig en door gepaste meststof en grond te gebruiken kan je vaste plant uitgroeien tot zijn maximale hoogte. 

Grond- en meststoffen

 

Waar kan je deze prachtexemplaren kopen? 

Wil je al je zintuigen prikkelen en je tuin laten stralen? Versier jouw tuin, balkon of terras met trendy en gezonde vaste planten van Groencentrum Hoogeveen! Wij hebben een brede selectie aan vaste planten die je kunt gebruiken als bodembedekkers, borderplanten en nog veel meer! Bij ons ben je verzekerd van hoge kwaliteit aan scherpe prijzen. Ons personeel staat je graag bij in het selectieproces en zorgt ervoor dat je met de planten naar huis gaat die het beste bij jou passen.Waar wacht je nog op?

Openingstijden

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

onkruid

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...