Hoe plant ik vaste planten in een bloembak?

Hoe plant ik vaste planten in een bloembak?

Vaste planten zijn perfect om kleur te brengen in uw tuin en ze zijn nog eens makkelijk te onderhouden ook! Maar wat als u geen grote tuin heeft en toch wil genieten van het aromatische en kleurrijke gezelschap van deze planten? Plant ze in een bloembak! Hier zijn enkele tips om dit op een succesvolle manier te doen. Heeft u alles wat u hierbij nodig heeft bij de hand? Toch nog iets vergeten? Kom snel langs in ons tuincentrum in Hoogeveen voor al uw benodigdheden. 


Let's get dirty!

Ja, u hoort het goed! Als u vaste planten gaat planten in een bloembak, dan zult u te maken krijgen met vuile handen. Geen probleem als u er net zoals ons van houdt om de heerlijk ruikende verse potgrond door uw vingers te laten glijden. Natuurlijk kunt u vuile groene vingers in de hand houden door gebruik te maken van tuinhandschoenen. Iedereen is nu eenmaal verschillend en dat is maar goed ook! Goed, we laten er geen gras over groeien; 

  • Begin met het vullen van de bloembak met potgrond. 
  • Wees niet te zuinig! 
  • De planten hebben een goede voedingsbodem nodig om te groeien en te bloeien. 
  • Zorg dat de grond goed vochtig is. 

Balkon met vaste planten

 

Voer de zonnedans uit om de zonnigste plek in uw tuin te achterhalen

De meeste vaste planten hebben zonlicht nodig om te groeien en te bloeien. Zorg er dus voor dat u de bloembak op een plek plaatst waar ze genoeg zonlicht krijgen. Het is ook belangrijk om te weten of de planten zon- of schaduwminnend zijn. Op die manier kunt u de juiste planten voor uw bloembak kiezen. Bekijk onze grote selectie aan potterie om die vaste plant helemaal tot zijn recht te laten komen. 

 

Bloempot van zink

 

Het is niet alleen uiterlijk dat telt!

Ja, vaste planten zijn mooi om naar te kijken maar vergeet niet dat ze ook verzorging nodig hebben. Kies daarom planten die goed passen bij uw levensstijl. Bent u een vergeetachtig type? Kies dan planten die goed tegen droogte kunnen zoals Lavendel of Sedum. Vergeet niet om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Zo blijven de planten langer mooi en gezond. Geef uw plant een extra boost door ze te bemesten met compost. Maak hem zelf of koop hem in Groencentrum Hoogeveen. Vragen? Kom langs of bel en vraag raak. Stuurt u liever een e-mail? Het kan allemaal.  

 

Lavendel planten in bloembak

 

Nu u deze tips in u achterhoofd heeft, kunt u beginnen met het planten van uw vaste planten in de bloembak. 

Hier is een handig stappenplan:

  • Stap 1: Leg een laagje grind op de bodem van de bloembak. Dit zorgt voor een goede afwatering.
  • Stap 2: Vul de bloembak voor ongeveer twee derde met potgrond. Maak de grond goed vochtig.
  • Stap 3: Maak kuiltjes in de grond waar de planten moeten komen. Zorg dat de afstand tussen de planten groot genoeg is, zodat ze genoeg ruimte hebben om te groeien.
  • Stap 4: Haal de planten uit hun pot en plaats ze in de gaten. Vul de rest van de bloembak op met potgrond. Druk de grond goed aan.
  • Stap 5: Geef de planten water en zet de bloembak op een zonnige plek.

That’s it! Nu kunt u genieten van uw nieuwe vaste planten in de bloembak. Vergeet niet om regelmatig water te geven en te snoeien zodat de planten gezond blijven. Veel plezier! 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...