Kerstboom eruit, kamerplant erin

Heeft u uw kerstboom al opgeruimd? Dat oogt ineens leeg hè? Wij hebben de perfecte oplossing voor het vervangen van de kerstboom! Kerstboom eruit, kamerplant erin! Het is tijd voor een grote kamerplant! Na alle gezelligheid van de decembermaand is het tijd voor een frisse, nieuwe start van 2023. Als alle versieringen, lichtjes en kerstbomen weer naar zolder gaan, oogt de woonkamer misschien een beetje leeg. Wij hebben de perfecte oplossing die nét zo groen en minstens net zo feestelijk is. Wij hebben karren vol grote kamerplanten om uw huis op te fleuren. Kom langs en ontdek ons aanbod in Hoogeveen.

Soorten kamerplanten

Wat voor kamerplant zoekt u? Wilt u een grote kamerplant, een kleine kamerplant, een groene kamerplant, een kamerplant met grote bladeren, een grote kamerplant met bloemen, een sterke kamerplant of een kamerplant voor in de schaduw? Wat uw wens ook is, bij Groencentrum Hoogeveen vindt u altijd de juiste kamerplant. Lees alvast onze top-suggesties voor elke plek in huis en kom deze week nog langs in Hoogeveen voor de mooiste groene juweeltjes voor in huis.

Groene kamerplanten - Groencentrum Hoogeveen

Kamerplant schaduw

Heeft u een schaduwrijk plekje in huis, maar wilt u hier toch graag een kamerplant neerzetten, zonder dat deze te weinig licht krijgt? Gelukkig zijn er ook veel kamerplanten die niet veel daglicht nodig hebben en toch mooi stralen. Denk hierbij aan een plek midden in de kamer, of achter de vitrage op een raam op het noorden. Denk eraan dat schaduwplanten wel iets van daglicht nodig hebben, maar geen direct zonlicht eisen. Bij Groencentrum Hoogeveen koopt u onder andere de volgende kamerplanten voor in de schaduw:

 • Dracaena Marginata: ook wel de drakenbloemboom genoemd. Deze plant heeft amper water nodig, ’s winters zelfs maar eens in de zes weken.

 • Polyscias Fabian: de naam van deze plant betekent zelfs ‘veel schaduw’. De donkere bladeren hebben een paarse ondertoon en kunnen erg groot worden.

 • Zamioculcas: een imposante plant met lange stengels met donkergroene bladeren.

 • Cactus Euphorbia: een stoere cactus die weinig water eist. Ideaal als je niet zulke groene vingers hebt.

 • Sansevieria Laurentii: deze slangenplant is zeer sterk en daarom ook erg geschikt voor studenten of voor op kantoor.

 • Calathea: ook wel bekend als de ritselplant. De plant sluit ’s avonds zijn bladeren en klapt overdag zijn bladeren weer open.

Hoge kamerplant

Wilt u uw kerstboom vervangen door een hoge kamerplant? Hoge kamerplanten komen in verschillende soorten voor, sommigen hebben hele grote bladeren, anderen groeien op stam en sommigen bloeien er ook nog eens bij. Bij Groencentrum Hoogeveen hebben we torenhoge kamerplanten die overal bovenuit steken:

 • Ficus Lyrata (vioolplant): deze kamerplant op stam lijkt op een kleine boom. De stengels groeien recht omhoog en zitten vol grote bladeren. Prachtig om te zien!
 • Monstera op mosstok: een van de bekendste kamerplanten in Nederland. Vul jouw huiskamer met deze klimmer en vul gemakkelijk een lege plek op.
 • Scindapsus Epipremnum: een populaire klimplant die gemakkelijk over een pergola of mosstok klimt. De wit-groene bladeren geven jouw kamer een frisse look.
 • Kentia palm: een tropische verrassing voor in huis. Met deze palm schijnt bij jou altijd de zon. Zorg dat de grond licht-vochtig blijft voor optimale groei.
 •  Areca palm: deze palm lijkt veel op de Kentia palm, het verschil zit hem in de stam van de bladeren. Bij de Areca palm zijn de stelen rood gespikkeld en bij de Kentia palm zijn ze groen met bruine vezels.

Kamerplanten - Groencentrum Hoogeveen (4)

Hangplant

Er bestaan ook leuke hangplanten voor binnen. Hang een kamerplant op aan een haak in het plafond en laat de bladeren naar beneden dwarrelen. Handig om een hangplant te kiezen die niet al te veel water nodig heeft, anders moet u elke keer een keukentrapje erbij pakken om de plant water te geven. Hieronder vindt u een greep uit ons hangplantassortiment voor binnen:

 • Philodendron scandens: een supermakkelijke plant met lange ranken vol bladeren die naar beneden groeien. Een ideale hangplant met hartvormige bladeren voor een lichte, zonnige plek in huis.

 • Rhipsalis paradoxa: ook bekend als de koraalcactus. Dit is vetplant met lange, koraalachtige ranken en vormt daardoor een echte blikvanger in huis. Geef de plant liever iets te weinig dan te veel water.

 • Hedera helix: de bekende klimplant, maar dan in hangvorm. De stervormige blaadjes vormen een leuk gezicht en dwarrelen naar beneden. Deze hangplant kan op elke plek in huis!

 • Chlorophytum (graslelie of spinnenplant): een mooie hangplant met groen-witte bladeren. Wist u dat deze plant de lucht zuivert? Geef de plant eens per week water en kijk uit met direct zonlicht.

 • Ceropegia wooddi: ook wel Chinees lantaarnplantje genoemd. Dit is een stijlvolle hangplant die je steeds vaker tegenkomt op Instagram en in woonmagazines. De grijze blaadjes vormen lange ranken en passen goed in elk interieur.

Koop kamerplanten bij Groencentrum Hoogeveen in Hoogeveen

Wellicht denkt u dat ons tuicentrum alleen vol staat met tuinplanten en hangplanten voor buiten, maar niets is minder waar. Wij hebben ook een mooie afdeling vol met kamerplanten. Wij bieden een ruim aanbod aan groene kamerplanten, grote kamerplanten, kleine kamerplanten, cactussen, vetplanten en hangplanten voor binnen. Kom langs in Hoogeveen en bekijk ons assortiment kamerplanten. Vervang de kerstboom door een leuke kamerplant en begin het jaar 2023 groen!

Bekijk onze openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
tuintips

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...