Herfstboeket: 5 toppers

Langzaam vallen de blaadjes weer van de bomen en beginnen struiken te verkleuren van groen naar prachtige oranje, rode en gele tinten: de herfst is in aantocht. Eén van onze lievelingsdingen in de herfst is het maken van prachtige herfstboeketten. Als u het ons vraagt, is dit een van de beste manieren om het seizoen nog wat meer kleur te geven. De bloemisten van Groencentrum Hoogeveen doen er ook dit jaar weer alles aan om u van een geweldige kleurexplosie te voorzien. Kom langs in Hoogeveen en kies een kant-en-klaar boeket of stel zelf een boeket samen. 

Fleurop boeket van de maand september

Boeket van de maand september - Groencentrum Hoogeveen

 

Maak een prachtig herfstboeket met deze 5 toppers

  1. Physalis

De Physalis staat ook wel bekend als de 'lampionplant.' De vrucht van de bloem is namelijk omhuld met oranje lampion-vormige blaadjes. Al eeuwen geleden werden deze bloemen in China in huis geplant. Ze geloofden toen dat de lampionnetjes de geesten opsloten en hen zouden beschermen. De Physalis blijft lang goed en is bovendien ook makkelijk te drogen. Voeg deze knaloranje lampionnetjes toe aan uw boeket voor een speels en vrolijk effect.

Physalis - Groencentrum Hoogeveen

  1. Hortensia

Een veelzijdige bloem die in alle soorten, maten en kleuren voorkomt. Wellicht heeft u een hortensiastruik in de tuin staan. In de maand september lichten we deze populair bloem nog een keer uit. We moeten hem straks namelijk weer een aantal maanden missen. Een hortensia in uw boeket vormt een mooie kern. Kies uit vele kleuren. Onze favoriet van nu is de paarse variant. Wat een beauty hè?

Hortensia - Groencentrum Hoogeveen

 

  1. Callicarpa

Nog een prachtige, knalpaarse bloem die elk herfstboeket opfleurt. De callicarpa is een tak met paarse besjes die geheid een blikvanger in uw herfstboeket vormt. De paarse besjes steken mooi af tegen de overwegend rode en oranje tinten die zo kenmerkend zijn voor de herfstkleuren in een najaarsboeket. Eén tak van de Callicarpa is al genoeg!

Callicarpa - GroenRijk Groenlo

  1. Dahlia

De dahlia is een populaire zomerbloeier, maar wist u dat sommige soorten wel tot diep in de herfst bloeien? De dahlia komt ook voor in het boeket van de maand. Laat een dahlia stralen in uw herfstboeket. Ze zijn er in alle kleuren, van rood tot paars en van oranje tot geel.

Dahlia - Groencentrum Hoogeveen

  1. Katoenplant

Een tak met zeer opvallende bloemen die een beetje winters aanvoelen. De katoenplant is eigenlijk geen bloem, maar omdat hij elk herfstboeket zo'n leuke look geeft, wilden we hem zeker toevoegen aan dit lijstje. Een katoenplant gaat ontzetten lang mee, dus u kunt er eindeloos mee variëren. Van diepe kleuren in de herfst, tot warme kleuren in de winter. De katoenplant is ook zeer geschikt om in zijn eentje in een vaas te zetten. 

Katoenplant - Groencentrum Hoogeveen

De mooiste bloemen voor een herfstboeket vindt u in Hoogeveen

Wilt u ook een uniek herfstboeket om uw huis mee op te fleuren? Kom naar de bloemenafdeling van Groencentrum Hoogeveen in Hoogeveen en maak een keuze uit onze kleurrijke herfstboeketten. Heeft u hulp nodig? Onze medewerkers helpen u graag bij het samenstellen van een kleurrijk boeket. Kiest u uit een van de kant-en-klare exemplaren of gaat u zelf creatief aan het werk? Wie weet creëert u wel een echte eyecatcher! Ook voor boeketten als cadeau bent u bij ons aan het juiste adres. Tot snel bij Groencentrum Hoogeveen aan de Nijstad 11 in Hoogeveen.

Bekijk openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Hoogeveen geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Hoe plant ik vaste planten in een bloembak?

Vaste planten zijn perfect om kleur te brengen in uw tuin en ze zijn nog eens makkelijk te onderhouden ook! Maar wat als u geen grote tuin heeft en toch wil genieten van het aromatische en kleurrijke gezelschap van deze planten? Plant ze in een bloembak! Hier zijn enkele tips om dit op een succesvolle manier te doen. Heeft u alles wat u hierbij nodig heeft bij de hand? Toch nog iets vergeten? Kom snel langs in

Lees meer...