Een kleurexplosie in de tuin: zomerbloeiers!

Een kleurexplosie in de tuin: zomerbloeiers!

Ben jij ook van plan om de tuin te voorzien van wat extra kleur? Ga dan aan de slag met mooie en kleurrijke zomerbloeiers! Combineer ze met de vaste planten in de tuin voor wat extra leven in de brouwerij, zet ze in mooie potten op het terras of gebruik sierlijke hanging baskets voor een aantrekkelijke kleurexplosie!

 

Het mag weer… 
Half mei is het startsein voor alle planten om buiten te mogen vertoeven. De kans op nachtvorst is dan nihil, dus zo heb je extra lang plezier van jouw nieuwe aanwinsten. 

 

Plantenliefde
Potgrond is enorm belangrijk tijdens de eerste paar weken van zomerbloeiers. Daarna raden wij je aan om wat extra voeding te geven. Hiervoor kun je bijvoorbeeld vloeibare mest gebruiken en dit vermengen met het gieter water. Ook zijn voedingstabletten & korrels die je in de aarde kunt steken een handige oplossing. 

 

Onze favoriete zomerbloeiers!
Wat inspiratie is altijd leuk, dus heb je al gedacht aan de sierlijke Petunia, Mandevilla, Bacopa, Campenula of Fuchsia? Of ga je liever voor de speelse Dahlia, Oleander, Jasmijn, Felicia of de Bourgainvilla? Er is volop keus bij Groencentrum Hoogeveen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
bloemen

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...