Mahonia media ‘Winter Sun ‘

Maak kennis met de Mahonia x media ‘Winter Sun’, één van de beste cultivars binnen de Mahonia x media. Deze plant is u wellicht beter bekend als de ‘Winter Sun’ Mahoniestruik. De Mahonia x media cultivars zijn kruisingen tussen Mahonia Japonica en Mahonia lomariifolia. Bij Groencentrum Hoogeveeen bieden we een ruim aanbod aan deze winterharde, groenblijvende heesters. Plant u de Mahonia ‘Winter Sun’ nog voor de vorst in de tuin, dan hebben de wortels nog genoeg tijd om aan te sterken en geniet u deze winter van een uitbundige bloei. Kom langs in Hoogeveen!

Groenblijvende heester Mahonia x media ‘Winter Sun’

Zoekt u een winterharde, groenblijvende heester die in de winter bloeit, dan is de Mahoniestruik Winter Sun iets voor u. De prachtige, gele bloemtrossen bloeien in de wintermaanden en vormen na de bloei blauwe bessen. De gele bloemetjes verspreiden bovendien ook een heerlijke geur. Terwijl uw tuin 's winters weinig kleur biedt, is de Mahoniestruik 'Winter Sun' extra opvallend door zijn gele, lange bloempluimen. De Mahoniestruik bloeit van december tot februari. Na de bloei ontstaan er blauwe bessen die vogels maar al te lekker vinden. Het blad van de Winter Sun is eveneens zeer aantrekkelijk en doet een beetje denken aan een hulstblad. Het groene blad is glanzend, stekelachtig en verkleurt in het najaar naar een rood/brons.

Mahonia x media ‘Winter Sun’ - Groencentrum Hoogeveen

Standplaats Mahonia x media ‘Winter Sun’

Deze heester groeit tot een maximale hoogte van 150 cm evenals 150 cm breed, zorg er dus voor dat u een standplaats kiest met genoeg ruimte. De Mahonia x media ‘Winter Sun’ geeft uw tuin in de winter een interressante uitstraling met zijn groene bladeren en bloeiende bloemtrossen. Wilt u een solitaire Mahoniestruik planten, kies dan een plekje in de halfschaduw. Mahoniestruiken zijn ook geschikt voor groepsbeplanting en als haag. Plant u de Mahoniestruik als haag, houdt dan 2 à 3 planten per meter aan. De Mahoniestruik 'Winter Sun' geeft zijn voorkeur aan een plekje met gefilterd licht, onder een boom bijvoorbeeld. Een plek in de volle zon is enkel verdraagbaar als de grond voldoende vochtig is.

Verzorging Mahoniestruik

  • Grond: deze heester houdt van een normale, niet te zware (kleiige) grond. Zorg ervoor dat de bodem humusrijk is maar niet te nat.
  • Water geven: de mahoniestruik houdt van een vochtige grond, zorg er dus voor dat  de grond nooit uitdroogt.
  • Bemesting: de Winter Sun heeft weinig behoefte aan extra bemesting. Eens in de twee/drie jaar een boost met organische mest en tuinturf is voldoende.
  • Snoeien: om een dichte begroeiing te krijgen, is het verstandig om de heester na de bloei in februari te snoeien. Knip ongeveer 1/3 van de oude takken helemaal weg. In het voorjaar groei de heester dan weer nieuwe uitlopers. Tussendoor knipt u takken die in de weg zitten eenvoudig weg.

Mahonia x media ‘Winter Sun’ - Groencentrum Hoogeveen

Koop de Mahoniestruik in Hoogeveen

Plant voor de winter een Mahoniestruik 'Winter Sun' en trek vroeg in het seizoen al vogels, bijen en vlinders naar uw tuin! Bij Groencentrum Hoogeveen hebben we een ruim assortiment aan bomen, heesters en struiken. Zolang de vorst nog niet aanbreekt, plant u nog steeds de mooiste planten in de tuin. Kom langs bij Groencentrum Hoogeveen en bekijk ons buitenassortiment. Plant u de Mahoniestruik in de herfst, dan geniet u deze winter nog van een uitbundige bloei. Tot snel bij Groencentrum Hoogeveen.

Bekijk onze openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
tuintips

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...