Favoriete kamerplant: Calathea

De Calathea is één van onze favoriete kamerplanten, in deze blog leggen wij u uit waarom. De Calathea noemen we ook wel de levende plant. Als u ‘s avonds op de bank zit en u hoort ineens geritsel naast u, schrik dan niet. Het geritsel komt waarschijnlijk van de Calathea die zijn bladeren inklapt voor de avond. Calathea’s klappen ‘s avonds namelijk hun bladeren in en zodra het licht wordt, laat de plant zijn bladeren weer zakken. De bladeren van de Calathea hebben gewrichten, hierdoor bewegen de bladeren en hoor jij ‘s avonds geknisper naast u. Bij Groencentrum Hoogeveen hebben we veel verschillende soorten Calathea's. Kom langs in Lokeren en bekijk ons assortiment!

Calathea: living plant

Calathea is de verzamelnaam voor de prachtige planten die hun oorsprong vinden in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. De Calathea houdt van een vochtige en warme omgeving. Houd u dus niet in bij het water geven, deze exotische plant houdt wel van vochtige grond. Het opvallendste aan deze kamerplant is het blad. Geribbelde, gestippelde, gestreepte, gevlekte en egale bladeren in alle kleuren: de Calathea has it all! Sommige bladeren voelen zelfs fluweelachtig aan. Naast prachtige bladeren geven sommige Calathea’s ook nog bloemen in opvallende kleuren als vurig oranje.

Calathea - Groencentrum Hoogeveen

Calathea favoriete plek

Oorspronkelijk komt de Calathea uit het Amazonegebied, hier staan de planten nauwelijks in direct zonlicht. Het Amazonegebied is dik bebost waardoor de planten op de grond amper fel zonlicht ontvangen. De Calathea doet het dus prima op een schaduwrijk plekje in huis. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, slaapkamer of in een hoek in de woonkamer. Zet de Calathea niet in direct zonlicht of dichtbij de radiator, op een vensterbank bijvoorbeeld. Calathea’s houden van een schaduwrijke en vochtige omgeving.

Calathea water geven

De Calathea heeft veel en vaak dorst, geef de plant daarom regelmatig kleine beetjes water.

  • Houd de grond vochtig, zonder dat de Calathea natte voeten krijgt.

  • Check of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, is dit zo?

  • Geef de plant dan weer een beetje water. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  • Calathea’s vrolijken enorm op van een sproeibeurt, besproei de plant regelmatig met water.

  • Als u ziet dat de bladeren omkrullen of slap hangen, is het tijd om de Calathea eens een flinke scheut water te geven. Hiervan fleurt de plant enorm op!

Calathea in alle kleuren van de regenboog

Als u van kleur houdt, kan uw geluk niet op bij de Calathea. Diep-paarse, donkerrode, fel-oranje en fris-gele kleuren lachen u vrolijk toe. Creëer een speels effect door meerdere Calathea’s bij elkaar te plaatsen. De patronen van de bladeren verschillen per soort, de ene plant heeft een gekleurde onderkant en de andere soort heeft juist een opvallende bovenkant. Welke soort u ook kiest, u geniet optimaal van kleur en pracht en praal met de Calathea.

Calathea kopen in Hoogeveen

In ons prachtige, grote tuincentrum vindt u vanaf januari 2021 weer volop kamerplanten. Als de kerst voorbij is, frissen we onze huizen weer op en maakt de kerstboom plaats voor een mooie, grote kamerplant. De Calathea is een perfecte plant voor de nog steeds donkere dagen in de winter. Kom langs in ons tuincentrum nabij Hoogeveen en ontdek de vele verschillende soorten calathea. De ene Calathea is nog bonter gekleurd dan de ander! Tot snel bij Groencentrum Hoogeveen! U vindt onze contactgegevens op de contactpagina.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

moestuin

Of je nu een tuinfeestje geeft of gewoon geniet van een ontspannen avondje thuis, cocktails met zelfgekweekte groente en kruiden zijn een geweldige manier om je vrienden en familie te verrassen. In dit blogartikel delen we inspirerende recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en verfrissend. Cheers!

Lees meer...
vaderdag

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Hoogeveen vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...