Veelzijdige kamerplant: Anthurium

Een veelzijdige kamerplant die prima vertoeft op elke plek in huis: de Anthurium. Wij noemen hem ook wel de Flamingoplant. De kleur en vorm van de 'bloemen' van de Anthurium lijken namelijk op een flamingo. De Anthurium is een perfect accessoire in huis om een ruimte direct meer sfeer te geven. De glanzende groene bladeren en de prachtig gekleurde bloemen, die overigens geen bloemen zijn, maar daar komen we later op terug, brengen sfeer en stijl met zich mee. Ontdek de vele mogelijkheden met de Anthurium en geniet het hele jaar door van kleur. Bij Groencentrum Hoogeveen hebben we een prachtig assortiment aan kamerplanten. Ontdek de vele verschillende kleuren Anthuriums. Wilt u een rode, witte of roze flamingoplant?

Anthurium schutbladeren

Veel mensen denken dat de flamingo-achtige gekleurde bloem met de gele stamper de bloem van de Anthurium  plant is. Dit klopt alleenniet. Dit zijn namelijk geen bloemen, maar schutbladeren. Op deze schutbladeren zit een kolf, hierop zitten de eigenlijke bloemetjes, ookwel spadix genoemd. De bloemetjes zijn dus eigenlijk de kleine bobbeltjes op de kolf. Deze bloemetjes vallen niet tot nauwelijks op, daarom benoemen we de schutbladeren vaak als bloemen van de plant. Wat de bloemen ook zijn, wij houden van deze plant en al zijn charme.

Bloemen Anthurium - Groencentrum Hoogeveen

Anthurium het hele jaar door

De Anthurium bloeit het hele jaar door, heeft minimale verzorging nodig en is daardoor een uitstekende keuze voor beginnende plant-eigenaren. Verzorgt u de Anthurium goed, dan geniet u dus het hele jaar door van zijn fraaie, glanzende bladeren en mooie, gekleurde schutbladeren. Zijn de bloemen uitgebloeid? Geen paniek, de plant maakt op elk nieuw blad een nieuwe ‘bloem’ aan. Wacht rustig af en uw geduld wordt beloond met nieuwe, sprankelende schutbladeren. Bij Groencentrum Hoogeveen ebben we kleine Anthuriums en grote Anthuriums. Vraag ons personeel om advies als u er even niet uitkomt.

Anthurium herkomst

De Anthurium komt oorspronkelijk uit regenwouden in Colombia, Guatemala en het Amazonegebied in Brazilië, maar dankt zijn naam aan de Griekse woorden ‘Anthos’ en ‘Oura’. De letterlijke vertaling hiervan is ‘bloemstaart’, zeer toepasselijk bij de bloeiwijze van de plant. Het exotische uiterlijk van de bloem maakt de plant niet alleen aantrekkelijk als kamerplant, maar is daardoor ook zeer populair in boeketten. Een simpel boeket wordt al snel een exotische bos bloemen met een Anthurium! U komt de flamingoplant vaak en veel in huiskamers tegen, dat is ook niet voor niets, deze opvallende bloeiende kamerplant trekt direct de aandacht! Of u nu een moderne, industriële, landelijke of minimalistische huisstijl heet, de Anthurium past perfect in elk interieur! 

Anthurium groeien op water

Anthuriums lenen zich uitstekend voor hydroponie, het stekken van planten op water. De trend van de laatste jaren is zeer geschikt voor de flamingoplant. Het water geeft voldoende mineralen en voedingsstoffen aan de wortels, waardoor de plant gewoon doorgroeit.

  • Spoel de wortels van de Anthurium af met lauwwarm water tot alle aarde van de wortels is verwijderd.

  • Vul vervolgens een mooie glazen vaas, pot of bak met water met een smalle bovenkant.

  • Doe de wortels voorzichtig in de vaas en aanschouw de groei van de wortels.

Anthurium - Groenceentrum Hoogeveen

Koop Anthurium bij Groencentrum Hoogeveen

Bent u enthousiast over de kracht en pracht van de Anthurium? Dat begrijpen wij maar al te goed. Kom langs in ons tuincentrum in Hoogeveen en haal de mooie, sierlijke Anthurium in huis. Start het jaar fris en fleur uw huis op met groene kamerplanten van Groencentrum Hoogeveen. Kamerplanten zijn naast decoratief ook zeer functioneel. Wist u dat er ook luchtzuiverende kamerplanten bestaan? Dit zijn kamerplanten die schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Een soort natuurlijke luchtverfrisser. Dat klinkt toch ideaal?! Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons personeel naar deze bijzondere groep kamerplanten. Misschien herkent u ze wel. Of bent u op zoek naar cactussen en vetplanten, deze planten zijn bijna onderhoudsvrij! U vindt onze contactgegevens op de contactpagina.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...