Hippe kamerplant: Alocasia

Op zoek naar een hippe kamerplant? Kies de Alocasia! Kerst is geweest, dat betekent dat we langzaam de kerstboom uit huis 'gooien. Tijd om uw huis weer een frisse look te geven! Daarbij mag een grote, groene kamerplant natuur niet ontbreken. Gelukkig hebben we bij Groencentrum Hoogeveen prachtige grote kamerplanten. De Alocasia, ofwel Olifantsoor is een grote, groene kamerplant die u elk jaar weer verbaast door zijn vitaliteit en zijn vermogen om nieuwe bladeren te produceren. Tijdens een bezoek aan ons tuincentrum in Hoogeveen ziet u vele verschillende soorten Alocasia's. Eén van de meest populaire variant van dit moment is de Alocasia ‘Zebrina’, ofwel de zebra-variant van de olifantsoor. Ons personeel laat graag zien wat de laatste trends zijn op het gebied van kamerplanten.Creëer een ware Urban Jungle in huis! Wij zeggen altijd: u heeft nooit te veel planten in huis! In deze blog leest u alles over de Olifantsoor.

Alocasia kamerplantAlocasia - Groencentrum Hoogeveen

Deze hippe, groene kamerplant is een echte eyecatcher in huis. Alocasia’s komen van oorsprong uit de tropische regenwouden, hierdoor zijn de kamerplanten gewend aan een hoge vochtigheid. Er bestaan maar liefst 79 soorten Alocasia’s, hierdoor is er altijd wel een variant die bij u past. Geef uw Alocasia:

  • Elke week een flinke scheut water

  • Een lichte standplaats

  • Zo nu en dan een sproeibeurt

Houdt u bovenstaande aan, dan heeft uw Alocasia het naar zijn zin en vormt hij het zonnetje in huis! Let er bij het water geven van de Alocasia op dat de grond niet uitdroogt. Ziet de bovenkant van de aarde er droog uit, dan is het tijd om water te geven. Ziet de aarde er drassig of nog erg nat uit, wacht dan even met water geven. Bij een te natte grond ontstaat wortelrot waardoor de plant geen water meer opneemt. Voorkom dit door elke week te beslissen of er meer of minder water nodig is.

Tip: voorzie uw kamerplanten elke week op dezelfde dag van water. Geef bijvoorbeeld elke vrijdag, vlak voor het weekend alle planten in huis water. Zo vergeet u niet of u de ene plant al water hebt gegeven of juist niet. Bepaal elke vrijdag of de plant meer of minder water nodig heeft.

Alocasia bladeren

De Alocasia dankt zijn bijnaam Olifantsoor aan de enorme bladeren die de vorm hebben van een olifantsoor. De kamerplant neemt een hoogte aan tussen de 40 en 200 cm. De grote bladeren op de relatief dunne stelen hebben soms een beetje ondersteuning nodig. De bladeren groeien soms zo hard dat de bladeren gaan hangen. In het ergste geval houdt de steel het gewicht van het blad niet en knakt de steel. Voorkom knakkende stelen door de Olifantsoor te ondersteunen met bamboestokjes. Steek de stokjes in de aarde en bindt een steel van de Alocasia vast aan het bamboestokje. Het bamboestokje biedt voldoende ondersteuning zodat de steel niet knakt en de steel het gewicht van het blad draagt.

Groeit uw Alocasia erg hard? Geweldig! Let er wel op dat u elke twee jaar de kamerplant verpot. Niet alleen bovengronds, maar ook ondergrond groeit de plant hard. Grote bladeren duiden op een groot wortelstelsel. Geef het wortelstelsel weer ruimte om te groeien door de plant elke twee jaar in een grotere pot te plaatsen. Kies hierbij een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot.

Alocasia Zebrina - Groencentrum HoogeveenAlocasia Zebrina

Onze favoriete kamerplant op dit moment is de Alocasia Zebrina, ofwel de zebra plant. De zebra plant heeft het fantastische blad van een Olifantsoor, maar dan gecombineerd met een gestreepte steel. Is dit niet geweldig? Deze zebra plant is de laatste jaren dan ook erg populair bij plantenliefhebbers. De Alocasia Zebrina geeft elk interieur net dat beetje meer impact. Plaats de Alocasia Zebrina op een krukje naast de bank, of gewoon pontificaal op tafel. De zebra plant is beschikbaar in hoogten tot 120 cm. De spitse bladeren zijn heldergroen. Geef de plant een lichte standplaats in huis. Vermijd hierbij direct zonlicht, bijvoorbeeld achter een raam op het zuiden, hier is de kans op verbrande bladeren groot. Geef de zebra plant voldoende water, zorg er weer voor dat de grond niet uitdroogt.

Koop Alocasia kamerplant bij Groencentrum Hoogeveen

Alocasia’s zijn geen lastige kamerplanten, mits u de plant voldoende water en licht geeft. Met een regelmatige sproeibeurt en voldoende water raakt uw Alocasia helemaal in zijn sas. In het groeiseizoen, in de lente en in de zomer, produceert de Alocasia regelmatig nieuwe bladeren. Uit de bestaande stelen groeien nieuwe stelen waaruit prachtige bladeren ontstaan. Tijdens het groeiseizoen is het belangrijk dat de plant voldoende water krijgt. Geef in het groeiseizoen ook twee keer per maand plantenvoeding. Hierdoor stijgt de plant de pan uit!

Koop de imposante Alocasia kamerplant bij Groencentrum Hoogeveen. Wij hebben een fantastisch aanbod aan Alocasia's voor u klaarstaan. Onze collega's staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Heeft u advies nodig? Geen probleem. Onze groenspecialisten in het groencentrum helpen u maar al te grgaag. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Tot snel bij Groencentrum Hoogeveen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
tuintips

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...