Kamerplanten schaduw

Heeft u niet veel zonlicht in huis maar wilt u wel genieten van stralende kamerplanten? Bij Groencentrum Hoogeveen hebben we een groot aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Niet alle kamerplanten hebben de hele dag veel zonlicht nodig. Er bestaan ook kamerplanten die met veel minder licht goed groeien. Kom langs in Hoogeveen en bekijk ons assortiment grote en kleine kamerplanten voor in de schaduw. Bent u op zoek naar een kamerplant met bonte bladeren of wilt u juist een groene kamerplant die uw donkere hoek in de kamer opfleurt? Wij laten u zien welke kamerplanten geschikt zijn voor in de schaduw.

KAMERPLANTEN VOOR IN DE SCHADUW

Bij Groencentrum Hoogeveen koopt u al jaren kamerplanten van de hoogste kwaliteit. Onze kamerplanten zijn met liefde en zorg gekweekt en geven u jarenlang plezier. Heeft u een hoek in de kamer waar maar weinig licht komt en wilt u deze hoek opleuken met een mooie kamerplant? In ons groencentrum vindt u een prachtig aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Deze kamerplanten houden het prima vol op een donkere plek in uw huis:

 • Calathea

 • Dracaena

 • Graslelie

 • Philodendron

 • Bromelia

 • Lepelplant

 • Sansevieria

 • Aglaonema

Kamerplanten schaduw - Groencentrum Hoogeveen

VERZORGING KAMERPLANT SCHADUW

Een kamerplant die goed tegen een plekje in de schaduw kan, heeft naast water en de juiste voeding, toch echt af en toe een beetje (indirect) zonlicht nodig om te overleven. Een volledig donkere plek is nooit geschikt voor een levende plant. Zet uw kelder, zolder of badkamer zonder ramen dus nu niet meteen vol met groene kamerplanten, want dan treft u ze binnenkort een stuk minder groen aan. Kamerplanten in de schaduw hebben zo nu en dan behoefte aan een klein beetje indirect licht. Kamerplanten in de schaduw groeien goed zonder direct zonlicht. Voor de meeste kamerplanten gelden de volgende standaard verzorgingsregels:

 • Geef één keer per week water

 • Geef éénn keer per maand plantenvoeding

 • Verpot de plant om het jaar naar een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot

KAMERPLANT SCHADUW KOPEN

Bij Groencentrum Hoogeveen hebben we een verrassend assortiment aan kamerplanten voor in de schaduw.

Heeft u een modern interieur? Dan passen de volgende planten zeer goed in uw woonstijl: lepelplant, sansevieria, calathea.

Heeft u een landelijk interieur met veel natuurlijke tinten? Kies dan voor de philondendron, graslelie of de aglaonema.

Houdt u wel van kleur in huis? Neem dan onze vrolijke bromelia mee naar huis. Deze bloeiende kamerplant heeft gekleurde schutbladeren die lijken op een bloem. U koopt deze kamerplant in de kleuren rood, roze en geel.

Kamerplant schaduw - Groencentrum Hoogeveen

KAMERPLANT SCHADUW IN POT

Bent u op zoek naar de perfecte plant-pot combinatie? Een kamerplant trekt namelijk pas écht de aandacht in huis als u deze in een prachtige pot zet. Wij hebben aardewerken, kunststof en zinken potten voor de mooiste kamerplanten. Bij ons koopt u onder andere binnenpotten van de topmerken Elho en MICA. Deze duurzame bloempotten zijn gemaakt van gerecycled plastic en hebben een stuk minder invloed op het milieu. Deze milieuvriendelijke potten zijn een echte must als het om perfecte plant-pot combinaties gaat. Naast binnenpotten hebben we een uitgebreid bloembakkenassortiment. Op deze afdeling vindt u bloembakken voor alle soorten binnenplanten. Wilt u tips of hulp bij het (ver)potten van planten? Vraag onze medewerkers om advies, zij lopen altijd wel ergens in de buurt rond.

KOOP KAMERPLANTEN VOOR IN DE SCHADUW IN HOOGEVEEN

In Hoogeveen, in de buurt van Zuidwolde, Pesse, Hollandscheveld, en Ruinen vindt u Groencentrum Hoogeveen. Dit veelzijdige tuincentrum is al jaren gespecialiseerd in tuinplanten, kamerplanten en ander groen. Wij hebben veel kennis van kamerplanten en helpen de klant tot hij tevreden is! Bent u op zoek naar mooie kamerplanten voor binnen en wilt u inspiratie opdoen? Kom dan gerust eens langs bij Groencentrum Hoogeveen en bekijk ons assortiment kamerplanten. Naast kamerplanten voor in de schaduw verkopen wij ook groene kamerplanten, cactussen en vetplanten en kamerplanten voor in de zon. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...