Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Holwortel, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Daarnaast moet de bodem vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Corydalis cava? De Corydalis cava is ook wel bekend als Holwortel. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 20 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Corydalis cava? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Holwortel Wetenschappelijke naam: Corydalis cava Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Corydalis Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee