Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pampasgras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een warme, zonnige plek en een vochthoudende bodem die af en toe droog mag zijn. De plant heeft een karakteristieke vorm. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Cortaderia selloana? De Cortaderia selloana is ook wel bekend als Pampasgras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 200 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cortaderia selloana? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Pampasgras Wetenschappelijke naam: Cortaderia selloana Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cortaderia Familie: Poaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee