Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Reuzenriet, familie van de Poaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 350 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 350 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant kan flink woekeren. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Arundo donax? De Arundo donax is ook wel bekend als Reuzenriet. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 350 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Arundo donax? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Reuzenriet Wetenschappelijke naam: Arundo donax Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Arundo Familie: Poaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 350
  • Giftig: Nee