Gezien in de folder: Je tuin als vogelrestaurant

 

Je tuin als vogelrestaurant

Vogels hebben het moeilijk in de winter. We helpen ze graag met allerlei voedzame lekkernijen. Fijn voor de vogels en leuk voor ons om naar te kijken! Met planten als de vuurdoorn en vossebes tover je je tuin om in een vogelrestaurant.

Vogelvriendelijke tuin

Je kunt op vele manieren iets bijdragen aan een vogelvriendelijke tuin. Vogels zijn vooral gebaat bij nest- en schuilgelegenheid, waarvoor coniferen een graag geziene tuinplant zijn. Ook van voedselplanten met voor vogels eetbare bessen zoals de vuurdoorn (Pyracantha coccinea bv. ‘Soleil d’Or’ of ‘Orange Glow’) en vossebes (Vaccinium Vitis-idaea ‘Fireballs’) wordt je tuin vogelvriendelijk. Over het algemeen geldt: hoe meer groen, hoe beter! Dus liever een haag dan een schutting, en heb je al een schutting? Zet er dan wat klimplanten tegen. Daarnaast is bijvoeren van tuinvogels in de winter noodzakelijk. Gebruik hiervoor een zadensilo, vetbollen, pindaslinger en een vogelvoerhuis en plaats deze op een strategische plek. Zo wordt jouw tuin een driesterren vogelrestaurant!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Hoogeveen geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
duurzaam tuinieren

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...