Tips voor een prachtige en toch onderhoudsarme tuin

Tips voor een prachtige en toch onderhoudsarme tuin
  • Laat kale grond tussen struiken begroeien met bodembedekkers. Dat scheelt wiedwerk, want ze onderdrukken onkruid. Ze houden bovendien de grond beter vochtig en de grondtemperatuur gelijkmatiger.
  • Houd rekening met wat de planten zelf willen. Dan blijven ze gezond en sterk.
  • Kies planten waar u vaker in het jaar plezier van hebt: bijvoorbeeld struiken en bomen die prachtig bloeien, mooi blad hebben, mooie of lekkere vruchten geven en soms schitterende herfstkleuren vertonen.
  • Zorg voor afwisseling in bloem- en bladkleuren, vormen en maten van planten.

Het uitzoeken van de mooiste en meest geschikte planten alleen al is een feest. In uw tuincentrum zal men u graag adviseren over de juiste plantenkeuzes voor uw tuinsituatie en wensen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
bloemen

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...