Tuinplanten

Op zoek naar tuinplanten in de omgeving van Hoogeveen? Dan bent u bij Groencentrum Hoogeveen aan het juiste adres! Wij hebben namelijk een ruim assortiment tuinplanten in het assortiment. Voor ieder seizoen zijn er vaste planten bij ons tuincentrum nabij Almelo en Zwolle te vinden. 

Onderverdeling vaste tuinplanten

Vaste planten zijn onder te verdelen in verschillende segmeten. Zo zijn er bijvoorbeeld:  

  • schaduwplanten
  • water- en moerasplanten
  • en planten die graag in de volle zon staan

Op het plantetiket kunt u vaak de hoogte vinden hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Het verschil tussen vaste planten en eenjarige planten is dat vaste planten jaar na jaar groeien en bloeien en eenjarige planten zijn planten die eigenlijk hun hele levencyclus in één jaar doorlopen. De zaden zullen ontkiemen, de plant zal groeien en bloeien en sterft in de winter door de vrieskou weer af. 

Vaste tuinplanten en éénjarige planten

Het is zeker niet zo dat u maar een soort tuinplanten aan kunt schaffen. Juist het combineren van verschillende tuinplanten maakt uw tuin, balkon of dakterras tot een mooi geheel. Een goede combinatie bestaat uit planten met verschillende vormen van bloeiwijze en blad. Zo zijn éénjarige perkplanten goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende.Maar ook bloembollen in combinatie met heesters en rijke bloeiers maken van uw tuin een natuurrijke en bloeiende plek. Zijn uw tuinplanten dan nog wel te zien als één geheel? Ja zeker, door een aantal soorten, combinaties en kleuren te kiezen en terug te laten komen op meerdere plekken in de tuin ontstaat er een geheel.

Zomerbloeiers en winterbloeiers

Voor zowel de zomer als de winter zijn er tuinplanten die bloeien. Ook wel de zogeheten zomerbloeiers en winterbloeiers. De winterbloeiers kunnen vaak in de zomer blijven staan en een aantal zomerbloeiers zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Kom vooral langs in ons tuincentrum Groenrijk Bergambacht nabij Ouderkerk aan den ijssel en Gouda voor advies over welke tuinplanten u in welk seizoen het beste kunt planten. 

Hoelang bloeit een vaste plant?

De gemiddelde bloeitijd van een vaste plant verschilt en kan uiteenlopen van drie weken tot drie maanden. Meestal zijn ze op hun hoogtepunt in de zomer maanden. Er zijn echter ook vaste planten die op andere momenten bloeien. De gewone plantenborders in de tuinen zijn altijd het mooist van juni tot augustus. Daarna wordt het vaak een stuk minder aantrekkelijk in de border. U kunt dan kiezen voor vaste planten die een betere spreiding van de bloeitijden hebben, zodat je altijd bloei in de tuin hebt. Zo kun u extra lang genieten van uw eigen tuin!

Komt u er niet helemaal uit en heeft u advies nodig? Kom langs in ons tuincentrum nabij Almelo en Zwolle en vraag advies aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op via ons contactformulier. Wij staan altijd voor u klaar!